Warsztaty z Veglab- kuchnia wegetariańska

W dniach 13-14 grudnia br. uczniowie klas o profilu gastronomiczny wzięli udział w warsztatach prowadzonych przez Panią Katarzynę Gubała- eksperta kuchni roślinnej. Na zajęciach uczniowie poznali zamienniki mięsa, jaj i mleka. Pierwszego dnia szkolenia uczniowie poznali smaki kuchni roślinnej degustując przeróżne produkty. Natomiast kolejnego dnia sami przystąpili do działania i w naszej pracowni powstały niesamowite przysmaki takie jak: smalec z fasoli, ser z ziemniaka, pasztet z ciecierzycy, burgery warzywne, tatar z suszonych pomidorów oraz jajecznica z tofu.

Było naprawdę smacznie i ciekawie:)

Zachęcamy do obejrzenia relacji: https://www.katarzynagubala.pl/szkolenie-z-kuchni-wegetarianskiej-i-weganskiej-dla-uczniow-szkol-ponadpodstawowych.html

https://www.katarzynagubala.pl/szkolenie-z-kuchni-wegetarianskiej-i-weganskiej-dla-uczniow-szkol-ponadpodstawowych.html

Skip to content