Uczniowie klasy 5 tgtp uczestniczyli w warsztatach pt. Mikroby w żywności. Warsztaty odbyły się dzięki uprzejmości uczelni partnerskiej Wyższej Szkoły Inżynierii i Zdrowia w Warszawie. Uczniowie wykonywali posiew mikrobiologiczny produktów spożywczych, zapoznali się z fizjologią grzybów strzępkowych i ich wykorzystaniem w biotechnologii żywności.
![](https://pzsplegionowo.pl/wp-content/uploads/2023/11/20231109_092754-1024x1024.jpg)
![](https://pzsplegionowo.pl/wp-content/uploads/2023/11/20231109_093755-1024x1024.jpg)
![](https://pzsplegionowo.pl/wp-content/uploads/2023/11/IMG_20231109_080628_resized_20231112_105626325-768x1024.jpg)
![](https://pzsplegionowo.pl/wp-content/uploads/2023/11/IMG_20231109_095139_resized_20231112_105511628-1024x768.jpg)
![](https://pzsplegionowo.pl/wp-content/uploads/2023/11/IMG_20231109_094952_resized_20231112_105510442-1024x768.jpg)
![](https://pzsplegionowo.pl/wp-content/uploads/2023/11/IMG_20231109_100531_resized_20231112_105509194-1024x768.jpg)