Uczniowie Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych uczestniczyli w projekcie edukacyjnym „Akademia Wiedzy o Zdrowiu”, organizowanym przez Wyższą Szkołą Inżynierii i Zdrowia w Warszawie.
Celem projektu „Akademia Wiedzy o Zdrowiu” jest propagowanie wśród młodzieży prozdrowotnych nawyków związanych ze stylem życia oraz wiedzy o zdrowiu z uwzględnieniem takich dziedzin jak: dietetyka, chemia, chemia kosmetyczna, chemia żywności, kosmetologia, aktywność ruchowa, rozwój osobisty. Zajęcia prowadzone są przez kadrę dydaktyczną Wyższej Szkoły Inżynierii i Zdrowia oraz Partnerów Uczelni.
Uczniowie w ramach projektu uczestniczyli w następujących wykładach:
– 18.11.2021 – Jakość i bezpieczeństwo żywności.
– 22.11.2021 – Białka, budulec Twojego organizmu.
– 25.11.2021 – Jak czytać etykiety?
– 06.12.2021 – Piramida zdrowego żywienia.
– 09.12.2021 – Odkryj warzywa i owoce.
– 21.02.2022 – Antyoksydanty
– 24.02.2022 – Jak radzić sobie ze stresem?