Uczniowie klasy 5 tgtp uczestniczyli w warsztatach pt. Mikroby w żywności. Warsztaty odbyły się dzięki uprzejmości uczelni partnerskiej Wyższej Szkoły Inżynierii i Zdrowia w Warszawie. Uczniowie wykonywali posiew mikrobiologiczny produktów spożywczych, zapoznali się z fizjologią grzybów strzępkowych i ich wykorzystaniem w biotechnologii żywności.
Możesz również polubić
W sobotę 30 września uczennice PZSP Legionowo zbierały datki i żywność na zwierzęta z Żytomierza. Klienci sklepu NETTO na osiedlu Młodych nie […]
Po raz pierwszy nasza biblioteka szkolna uczestniczy w akcji organizowanej przez Instytut Książki, tym samym uczniowie naszej szkoły mogą bezpłatnie czytać najnowsze […]
1 kwietnia klasa 2TT pod opieką nauczycieli: Elżbiety Pietrzak i Tomasza Święcickiego uczestniczyła w zajęciach praktycznych w Warszawie. Każdy z uczniów wcielił […]
W niedzielę – 2 grudnia nasi uczniowie uczestniczyli w corocznej zbiórce żywności organizowanej przez Oddział Rejonowy PCK w Legionowie. Szóstka uczniów z […]